Linglong 1e Chinese bandenproducent in top 10 ranglijst

Linglong 1e Chinese bandenproducent in top 10 ranglijst

Linglong is de eerste Chinese producent van autobanden die zal binnendringen in de top 10 ranglijst met grootste bandenproducenten ter wereld. Dit zegt het Britse onderzoeksbureau Astutus Research.
Sponsor
Nu staan er in deze top 10 nog geen Chinese producenten van autobanden met een hoofdkantoor in China. Op dit moment staat Linglong Tyre nog op de 12e plaats, aldus het onderzoeksbureau. Maar het bedrijf werkt aan haar naamsbekendheid als sponsor van de Italiaanse voetbalclub Juventus. Als Linglong in 2019 de ranglijst binnendringt, zal het de Zuidkoreaanse Kumho Tyre verdringen.
Verdubbelen
“Kumho zag haar volume en marktaandeel verkleinen sinds 2010, terwijl het aantal verkochte banden bij Linglong juist verdubbelde”, aldus Astutus Research. In de top 20 ranglijst zijn er op dit moment vier bandenproducenten met een hoofdkantoor in China; dit zijn Linglong Tyre, Zhongce Rubber, Sailun Jinyu en Sentury Tire.
In de ranglijst van bedrijfsautobanden staan er wel al verschillende Chinese producenten in de top 10. (Bron: Astutus Research)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.