Leerlingen en studenten in Hackaton voor mobiliteit

NexTechnician organiseert 27-29 januari een Hackaton waarbij 120 leerlingen en studenten van Amsterdamse (basis)scholen en hogescholen meedenken over de vraag hoe de mobiliteit in Amsterdam eruit ziet in 2030.
Autotechniek
Het is een nieuwe initiatief om jongeren te interesseren in techniek. De leerlingen en studenten gaan oplossingen bedenken voor de drukte in de stad door auto’s met ideeën voor alternatief vrachtvervoer, personenvervoer en pakketvervoer. De groepjes bestaan uit basisschoolleerlingen tot studenten aan een mbo- of hbo-opleiding. Zij hebben allen interesse in techniek.
Samenwerking
NexTechnician werkt voor de organisatie van de Hackathon nauw samen met Damstede Technasium, Coöperatie DOON, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven. Tesla, Connexxion, A-Point, Fietsersbond, We Mobile, BAM Infra, Vereniging Elektrische Rijders en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf OOC doen allemaal mee. “Al deze organisaties zien het belang in van deze samenwerking vanwege het gezamenlijke doel: We hebben meer technici nodig”, aldus projectleider Jacques Neefs van NexTechnician. ,,De Hackathon laat zien waarom de technieksector interessant is voor de leerlingen en studenten.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.