Lanxess opent fabriek in Turkije

Lanxess opent fabriek in Turkije

Op 18 juni opende Rubberfabrikant Lanxess officieel haar nieuwe vestiging in Istanbul. Lanxess Kimya Ticaret zal zich vooral bezighouden met de productie van rubber  voor de automotive en de bandenbranche.
De opening van de nieuwe fabriek past in Lanxess’ streven om verder te groeien in de groeiende Turkse markt. Hier haalde Lanxess in 2011 een recordomzet van zo’n 125 miljoen euro, bijna drie keer zoveel als in 2009. Volgens Axel Heitmann, voorzitter van de raad van bestuur, is de nieuwe fabriek een belangrijke mijlpaal in haar groei wereldwijd. “Turkije is erg belangrijk voor Lanxess, niet alleen vanwege de geografische ligging tussen het Oost en West, maar ook als groeimotor in de gehele regio.”
Lanxess heeft becijferd dat de Turkse economie tussen 2013 en 2016 jaarlijks zal groeien tussen vier en vijf procent. “Dat is aanzienlijk meer dan in West-Europa.”
Lanxess verkoopt in Turkije haar gehele productassortiment rubberproducten, -chemicalieën en high-tech plastics. De automotive en bandenbranche zijn er de belangrijkste sectoren voor de fabrikant. Het bedrijf verwacht een groei van de Turkse automotive industrie van 8,5 procernt in 2013 en 3,5 procent per jaar van 2014 tot 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.