Kumho claimt nu al A-label

Kumho claimt nu al A-label

Kumho Tires zegt een band te hebben ontwikkeld die nu al in aanmerking komt voor het Europese A-label voor zowel rolweerstand als grip op een nat wegdek. Het gaat om de Ecowing ES01, die Kumho de 2e helft 2012 wil lanceren in Europa. Het bandenlabel zal in november 2012 in Europa worden geintroduceerd.
De nieuwe band van Kumho zou het A-label krijgen op basis van de resultaten van eerdere tests die zijn uitgevoerd door het Test Centrum Lelystad en door het Duitse TUV Sud. Het Test Centrum Lelystad testte de Ecowing op grip op nat wegdek en het Duitse TUV Sud testte de band op rolweerstand. Volgens Kumho behaalde de Ecowing ES01 een geluidsniveau van 71 dB. “We richten ons al jaren op de ontwikkeling van eco-vriendelijke banden”, aldus Chun-Taek Cho, vice-president en hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Kumho Tires. “De Ecowing ES01 zorgt voor een laag brandstofverbruik, eden goede grip op nat wegdek, een laag geluidsniveau en een hoge duurzaamheid. hiermee kunnen wij Kumho in Europa – en ook in Korea – positioneren als milieuvriendelijke bandenproducent.”
De Ecowing S is in Korea geintroduceerd in maart 2012. Kumho zegt dat het in vier jaar tijd 27,1 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.