Kuilen in de weg: 550 miljoen euro schade aan banden

Kuilen in de weg: 550 miljoen euro schade aan banden

Een op de vijf auto’s in Groot-Brittannie heeft in het afgelopen jaar een band moeten vervangen vanwege schade als gevolg van een slecht wegdek met kuilen. Dit heeft onderzoek van Kwik-Fit uitgewezen.
Banden vervangen
Deze kuilen in het wegdek hebben een schade veroorzaak van ruim 439 miljoen pond per jaar (ca. 550 miljoen euro). Automobilisten moesten goede banden vervangen omdat deze alleen een schade aan de zijkant hadden opgelopen door een kuil in het wegdek. Volgens Kwik-Fit heeft meer dan de helft van de Britse automobilisten (53 procent) in de afgelopen twee jaren schade ondervonden aan hun banden of wielen. 22% zegt door een kuil te zijn gereden en 11 procent zegt hierbij schade te hebben ondervonden.
Staat van het wegdek
Reden voor de schade is volgens Kwik-Fity niet alleen de staat van het wegdek, maar ook omdat mensen een stoep hebben geraakt tijdens inparkeren. 9 procent zegt een stoeprand te hebben geraakt tijdens het rijden. 4 procent zegt schade aan de banden te hebben gehad omdat ze zijn vergeten de banden op te pompen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.