Kaap tot Kaap: VW Touareg op Goodyear

Kaap tot Kaap: VW Touareg op Goodyear

De vernieuwde Volkswagen Touareg gaat op recordjacht. Team Zietlow wil de 17.000 kilometer afleggen in tien dagen. De auto zal zijn uitgerust met Goodyear Wrangler SUV banden.
Zuid Afrika
De multiple recordhouder vertrekt van de Noordkaap op maandag 21 september en wil binnen 10 dagen aankomen in Cape Agulhas in Zuid-Afrika, een reis van meer dan 17.000 kilometers met een Volkswagen Touareg V6 TDI. De recordrit gaat voert door Europa en Oostafrikaanse landen als Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia Tanzania, Zambia en Zimbabwe. Ruim 97 procent van het parcours is verhard.
De grote suv van Volkswagen volbracht in de handen van Team Zietlow al eerder de Panamericana (van Vuurland naar Alaska) in de recordtijd van 11 dagen en een tweede recordrit van Melbourne naar Sint-Petersburg in 17 dagen.
SOS Kinderdorpen
Voor elk gereden kilometer doneert het team twintig eurocent aan SOS Kinderdorpen in Zambia en Soedan. Voorts ondersteunt het team ‘Food & Trees for Africa’, de organisatie die zich inzet voor duurzame en milieuvriendelijke landbouw. In het kader van de recordpoging plant de organisatie 600 bomen in een township nabij Johannesburg. Daarmee wordt de complete Touareg Cape to Cape-expeditie CO2-neutraal, aldus Volkswagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.