Point S breidt uit naar Brazilië
(Foto: Point S)

Point S breidt uit naar Brazilië

De Franse bandenfranchise organisatie Point S heeft haar eerste twee filialen geopend in Brazilië. Point S, naar eigen zeggen de grootste multibrand bandenverkoper ter wereld, tekende daartoe eerder een franchise overeenkomst met het Braziliaanse ATO. “Na een fase van onderhandeling en planning hebben de franchisehouders elk een pilot verkooppunt geopend”, laat Point S Development weten in een persbericht.

De vestigingen, elk rond de duizend vierkante meter groot, zijn te vinden in Recife en Vitoria. “De opening van een pilot verkooppunt is altijd een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons merk in een nieuw land. Deze vestigingen worden een benchmark voor toekomstige franchisehouders wat betreft branding, layout en de kwaliteit van de service, dus is het cruciaal dat we het direct goed doen”, aldus ceo Fabien Bouquet van Point S International. De Franse groep is van plan op termijn meer dan 200 locaties te openen in Brazilië.

Het al uit 1971 daterende Point S telt meer dan zesduizend verkooppunten in 50 landen over de hele wereld. Die tellen alles bij elkaar meer dan 23 duizend werknemers. De groep verkoopt meer dan 18 miljoen banden per jaar wat een omzet oplevert van 4,1 miljard euro. In Nederland verbraken toenmalige franchisehouders enige jaren geleden de banden met de organisatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.