Innovation Award voor R-Soil Protect van Michelin en Ropa

Innovation Award voor R-Soil Protect van Michelin en Ropa

Michelin R-SoilRopa, fabrikant en landbouwmachines, en Michelin hebben van de organisatie van de Agritechnica in Hannover (10-14 november 2015) in de categorie “Innovatie” een zilveren medaille ontvangen voor hun R-Soil Protect technologie.
Lagere belasting
De R-Soil Protect technologie maakt het mogelijk om de druk op de bodem te verlichten en tegelijkertijd de belasting beter te verdelen. Hiermee is het beter mogelijk om de bodem te beschermen. Een bietenoogstmachine met R-Soil Protect technologie kan met een spanning van 1,4 bar in het veld werken. Dat is 1 bar minder dan soortgelijke machines met standaardbanden.
Hydraulisch chassis
R-Soil Protect is voortgekomen uit de samenwerking tussen Ropa en Michelin. Het principe bestaat uit een hydraulisch chassis met drie assen waardoor de lading constant kan worden verdeeld en piekbelasting wordt voorkomen. De verbinding met de grond wordt gegarandeerd door Michelin CerexBib IF 1000/55 R32 CFO banden. Deze zijn voorzien van de Ultraflex technologie om met een zeer lage bandenspanning in het veld te werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.