India voorziet groei productie autobanden in 2013

India voorziet groei productie autobanden in 2013

De productie van autobanden in India zal in het fiscale jaar 2013 met 7 procent groeien. De groei in de export neemt weliswaar af, maar de 8 procent groei op de thuismarkt maakt dit meer dan goed. Dit blijkt uit een rapport van IMaCS.
Toch liggen er volgens dit bureau voor de OEM- en vervangingsmarkt ook gevaren op de loer, vooral voor personen- als bedrijfsautobanden. Op basis van de prijstrends in de bandenindustrie zegt IMaCS dat de teruglopende vraag en de teruglopende rubberprijzen groeiende bandenprijzen zullen stimuleren, en wel met 4,5 procent in het vierde kwartaal 2012. “Vooral voor truck-, bus-, en motorfietsbanden zullen de prijzen stijgen, en minder voor 4X4-banden vanwege de hogere import in dit segment.”
IMaCS signaleert in Indië sinds 2010 dalende bedrijfstresultaten in de bandensector vanwege de hogere grondstofprijzen en verkoopkosten. “De vooruitzicht op groei blijven positief, maar de volaliteit in de rubberprijzedn blijft een zorg”, zo stelt men.
India’s bandenproductie nam in 2012 toe met 5,2 procent tot 125 miljoen eenheden. De productiegroei piekte op 29,9 procent in het vierde kwartaal 2010, maar is daarna afgenomen. De vraag naar banden in India is gegroeid tot 131 miljoen stuks in 2012. De groei vertraagde van 30 procent in 2011 tot 5 procent in 2012 vanwege de lagere groei van de vraag naar OEM-banden, aldus IMaCS.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.