Hogere winst en omzet voor Yokohama Rubber

Hogere winst en omzet voor Yokohama Rubber

Yokohama Rubber Co. Ltd zag haar omzet en winst over de eerste drie kwartalen 2012 stijgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De winst steeg in de eerste 3 kwartalen naar 219 miljoen dollar, tegen 13,9 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 182,8 procent tot 331,4 miljoen dollar en de omzet met 1,5 procent tot 5 miljard dollar. Voor het gehele jaar houdt Yokohama vast aan eerder gedane verwachting van 378 miljoen dollar voor de winst en 617,4 miljoen dollar voor het bedrijfsresultaat. De omzet zal naar verwachting uitkomen op 7,3 miljard dollar.
Belangrijkste reden voor de betere omzet en winstgevendheid zijn volgens Yokohama de betere verkopen van banden en andere producten, verbeterde acceptatie in de markt van prijsverhogingen, een einde aan de continue stijging van de grondstofprijzen en een verdere reductie van de bedrijfskosten.
Het bedrijfsresultaat van de bandendivisie steeg in de eerste negen maanden met 247,3 procent tot 272 miljoen dollar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en de omzet met 0,9 procent tot 3,9 miljard dollar. Redenen voor deze groei waren de goede verkopen aan autoproducenten in Japan. De omzet in de Japanse vervangingsmarkt nam in vergelijking met vorig jaar af, toen de omzet na de aardbeving kortstondig piekte. Ook in het buitenland verzwakte de omzet, maar de winstgevendheid verbeterde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.