Hankook ziet omzet 9,4% groeien

Hankook ziet omzet 9,4% groeien

In het eerste kwartaal van 2016 heeft Hankook een omzet geboekt van KRW 1.63 triljoen (1.2 miljard euro), een stijging van 9,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalbericht.

OE-montage
Reden voor de groei is volgens de producent de groei van het bandenmerk wereldwijd. Deze groei is vooral het gevolg van de betere verkopen van Ultra-High-Performance banden in Europa en Noord-Amerika. Ook is de groei volgens Hankook het resultaat van een toename van de verkoop van vervangingsbanden met 7,9 procent en van OE banden met 8,4 procent.

Versterken
Het bedrijfsresultaat kwam in het eerste kwartaal uit op KRW 251.1 miljard (189.5 miljoen euro), een stijging van 23,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hankook zegt ondanks de fluctuaties in de wereldeconomie haar merknaam te hebben versterkt als een leverancier van premium banden.

De producent zegt verder te willen groeien in het premium marktsegment, vooral in Europa en Noord-Amerika. Hankook heeft ook aangegeven haar distributieapparaat in 2017 met 50 procent uit te breiden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.