Hankook werkt mee aan duurzaam blockchainproject
(Foto: Shutterstock)

Hankook werkt mee aan duurzaam blockchainproject

Hankook neemt deel aan Project Tree. Dit project is georganiseerd door Itochu Corporation en poogt traceerbaarheid in de natuurrubberindustrie tot stand te brengen met blockchain-technologie.

De bandenmaker stelt dat de productie van banden goed is voor ongeveer 70 procent van het wereldwijde verbruik van natuurlijk rubber. Maar ongeveer 85 procent van de wereldwijde productie is afhankelijk van kleine, voornamelijk Thaise en Indonesische boeren. Dit maakt het moeilijk om duurzaamheidskwesties die zich voordoen bij het inkoopproces, zoals ontbossing, armoede en schending van mensenrechten, bij te houden en aan te pakken. Project Tree volgt de inkoop van natuurlijk rubber met behulp van een op blockchain gebaseerd traceersysteem. Bij het project is PT. Aneka Bumi Pratama betrokken, één van de grootste Indonesische natuurrubber verwerkende bedrijven. Hiernaast is een app ontwikkeld die informatie zoals de datum en locatie van transacties vastlegt. Daarnaast stelt het bedrijf dat kleine boeren zonder smartphones of bankrekeningen landbouwgereedschap, meststoffen en training voor betere productiviteit krijgen.

Hankook speelt vooral een rol in het project op de Britse markt. Hier werkt het merk samen met bandendistributeur European Tyre Enterprise Ltd. (ETEL), die eigenaar is van Kwik-Fit en Stapletons. ETEL is het grootste autoservice- en reparatiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk en een vertrouwde partner van Hankook. Een deel van de Britse bandenverkoop gebruikt het bedrijf om stimulansen te financieren voor de belanghebbenden in de toeleveringsketen.

Beleid

Hankook verwacht dat de deelname aan het project zijn MVO-beleidsdoelen zal bespoedigen. Het bedrijf stelde in 2018 een beleid voor duurzaam natuurrubber op en is lid van Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR). Dit platform is opgericht om duurzaamheid voor de waardeketen van natuurlijk rubber te definiëren. Onlangs heeft Hankook zijn beleid bijgewerkt om te voldoen aan het nieuwe GSPNR-beleid op diverse gebieden, zoals mensenrechten, milieubescherming en transparantie van het management.

“De vraag naar natuurlijk rubber blijft naar verwachting groeien. Daarom moeten alle belanghebbenden in de toeleveringsketen, inclusief kleine boeren, bandenfabrikanten en eindgebruikers, hun verantwoordelijkheden blijven nemen,” vertelt Sooil Lee, president van Hankook, in een persbericht. “Duurzaamheid is één van onze zakelijke prioriteiten is. Daarom zullen wij zeker het voortouw nemen bij het bevorderen van duurzaamheid bij de inkoop van grondstoffen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.