Hankook voor Porsche Taycan

Hankook voor Porsche Taycan

Hankook levert speciale ev-banden voor de elektrische sportwagen Porsche Taycan. Dit laat de bandenproducent weten.
Speciaal ontwikkeld
De speciaal ontwikkelde band is de Ventus S1 evo 3 ev. Deze wordt gemonteerd in de maat 225/55R19 XL 103Y aan de vooras en 275/45R19 XL 108Y aan de achteras. Aan de zijkant staan de letters “NF0” vermeld. Eveneens aan de zijkant verbergt de Ventus S1 evo 3 ev veel technische verfijningen die de prestaties van de elektronisch aangedreven sportwagens optimaal op de weg brengen.
Profiel
Het profiel van de Ventus S1 evo 3 ev is zodanig aangepast dat het vooral de bandengeluiden die als vervelend worden ervaren als gevolg van het gebrek van geluid van de motor, met ongeveer drie decibel worden verminderd. Om aan de hoge prestatie-eisen te voldoen van elektrische sportwagens, heeft de Ventus S1 evo 3 een versterkte hielzone met de zogenoemde bead-packing technology, als ook hoge laterale stijfheid voor nauwkeurige handling zelfs bij hoge snelheden.
Om aan de specifieke eisen van een elektrisch voertuig als de Porsche Taycan te voldoen bereikt de Ventus S1 evo 3 30% meer duurzaamheid vergeleken met een conventioneel compound. De slijtweerstand is met 5% verbeterd vergeleken met het conventionele model en de rolweerstand is verbeterd met totaal 13%.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.