Hankook verzorgt OE-fitment voor de nieuwe Panamera
(Foto: Hankook)

Hankook verzorgt OE-fitment voor de nieuwe Panamera

Hankook gaat de Porsche Panamera van banden voorzien. Onder de Duitse sportauto komen Ventus S1 evo Z-banden te liggen in verschillende maten. Volgens de maker zijn ze getest op het Nordschliefe-gedeelte van de Nürburgring.

De Panamera kan afhankelijk van het model twee verschillende maten Ventus-banden meekrijgen. De eerste versie krijgt aan de voorkant 265/45 ZR19 105Y en 295/40 ZR19 108Y aan de achterkant mee. De tweede versie doet het met 275/40 ZR20 106Y aan de voorkant en 315/35 ZR20 110Y aan de achterkant. “De Porsche Panamera is een sportwagen voor vier personen met uitzonderlijk comfort”, vertelt Jeongho Park, vicepresident en directeur OE bij Hankook, in een persbericht. “We zijn blij dat we de eerste zijn die dit model uitrusten, omdat het bewijst dat onze producten kunnen concurreren in dit high-end segment. Bij Hankook worden al extra banden voor toekomstige Porsche-modellen ontwikkeld.”

De Ventus is uitgerust met een aramide composietmateriaal in een dubbellaags karkas. Dit voorkomt vervormingen door warmteontwikkeling. De aramidevezels zijn extreem hittebestendig en bovendien zowel sterk, als dat ze relatief licht van gewicht zijn. Hoogwaardig staal in de gordel- en hielzones geeft het nieuwe Hankook-loopvlak extra stabiliteit. Een versterkte zijwand moet verder voor meer stabiliteit zorgen op rechte stukken en meer handling bij sportief rijgedrag.

Sportwagens

Bij het ontwikkelen van de Ventus is volgens Hankook een loopvlakcompound gebruikt die meestal voor racebanden bestemd is. De compound bevat de nieuwste functionele polymeren, waardoor er onder verschillende omstandigheden veel grip beschikbaar is. Verder heeft de Ventus een asymmetrisch ontworpen loopvlakpatroon met de nadruk op sportief rijgedrag. De opstelling van individuele loopvlakblokken ten opzichte van elkaar is ontworpen om optimale blokstijfheid te bieden in verschillende rijsituaties. Drie hoofd afvoergroeven in het binnenste loopvlak van het wiel moeten voor een snellere afvoer van water zorgen.

De Ventus S1 evo Z is momenteel OE uitgerust voor verschillende sportwagens. Hij is verkrijgbaar in 15 maten. Deze variëren van 19 tot 21 inch, met loopvlakbreedten tussen 225 en 315 mm in doorsneden. De bandenmaker meldt dat hier komend jaar meer maten bij gaan komen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.