Hankook vergroot aandeelhouderswaarde

Hankook vergroot aandeelhouderswaarde

Hankook heeft besloten maatregelen te nemen om haar aandeelhouderswaarde, de financiële kracht en concurrentiepositie van het bedrijf, te versterken. Dit laat de bandenproducent weten.
Terugkoopprogramma
De maatregelen bestaan uit een terugkoopprogramma voor aandelen en een toename van het dividend. Daarnaast zal een organisatiestructuur voor externe bestuursleden en auditors geformeerd worden om de transparantie in het management van het bedrijf te verhogen. De introductie van een elektronisch stemsysteem is bedoeld om aandeelhouders aan te moedigen om hun rechten uit te oefenen en de mogelijkheden om met hen te communiceren uit te breiden. Innovaties en de verkoop van onroerend goed dat niet nodig is voor de bedrijfsvoering hebben ook als doel de financiële kracht te versterken en toekomstige investeringen veilig te stellen.
Omzetverlies
“Een verlies van de omzet op korte termijn zal onvermijdelijk zijn omdat Europa, de VS en de auto-industrie zich als gevolg van het Coronavirus in een moeilijke situatie bevinden”, aldus Hyun Shick Cho, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Hankook Technology Group. “Vele fabrieken en distributiekanalen zijn door de verspreiding van het virus gesloten en de vraag op de markt is gedaald. Desalniettemin zullen wij volledig voorbereid zijn om de situatie om te keren direct na het einde van de uitbraak.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.