Hankook opent zijn nieuwe endurance-seizoen in Dubai
(Foto: Hankook)

Hankook opent zijn nieuwe endurance-seizoen in Dubai

Hankook sponsoort in Dubai voor de achtste keer de 24-uurs race. Van 13 tot 15 januari strijden zo’n tachtig raceauto’s op het Dubai Autodrome om overwinningen, posities en punten in de GT- en TCE-klassen.

De race in Dubai is het openingsevenement van het internationale endurance-seizoen. De bandenmaker helpt, met meer dan vijftig medewerkers, alle teams. De teams krijgen Ventus Race-banden, die beschikbaar zijn in een standaard compound, met verschillende maten. Alle banden beschikken over zowel slick-, als een natweerversie. “De seizoensopener in Dubai wordt door veel teams gebruikt om nieuwe componenten en auto’s onder competitieve omstandigheden te testen. Dit jaar is er voor het eerst de GT2-klasse, waarin de Audi R8 LMS GT2 in Dubai zijn debuut maakt. Ondertussen zal de nieuwe BMW M4 GT3 voor het eerst in competitieve actie te zien zijn. Net als in voorgaande jaren kunnen alle starters rekenen op de service van ons Hankook-team en de prestaties van de Ventus Race”, vertelt Manfred Sandbichler, directeur van Hankook Motorsport Europa, in een persbericht.

Het 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome heeft 16 bochten en wordt met de klok mee gereden. De grootste uitdaging voor de coureurs en raceband is het woestijnzand, dat herhaaldelijk het asfalt op blaast. Hierdoor slippen de auto’s vaker, wat het loopoppervlak van de Ventus Race zwaarder belast. Daarnaast vormen ook de soms grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen een uitdaging voor de banden.

Openingsrace

“We zijn er trots op dat we Hankook al acht jaar aan boord hebben als officiële bandenleverancier. In de afgelopen twee jaar, waarin we met externe uitdagingen zijn geconfronteerd, heeft Hankook bewezen een betrouwbare partner te zijn. We zijn verheugd deze samenwerking de komende jaren voort te zetten. Hankook’s schat aan ervaring in endurance-races en de toegewijde en professionele ondersteuning zijn belangrijk. Dat zorgt ervoor dat Hankook één van de pijlers van deze race is”, voegt Ole Dorlemann, van organisator Creventic, toe.

De 24-uursklassieker in de Emiraten is de openingsronde van de 24H-Series powered by Hankook. De endurance-raceserie bestaat uit zeven ronden in zeven landen op drie continenten. Vier van deze races zijn 24 uur lang, de overige drie 12 uur. “Hankook is er trots op de 24H Series jaren als titelsponsor en exclusieve bandenpartner te hebben ondersteund. Ik verwacht een spectaculaire openingsrace en ik kijk ernaar uit om de samenwerking met de organisator Creventic voort te zetten”, stelt Sandbichler.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.