Hankook opent Nürburgring-testcentrum
(Foto: Shutterstock)

Hankook opent Nürburgring-testcentrum

Hankook heeft zijn nieuwe testcentrum bij de Nürburgring officieel geopend. Het centrum in Meuspath draait al een paar maanden en is gespecialiseerd in het testen van UUHP-banden (Ultra-Ultra-High-Performance).

Volgens de bandenmaker biedt ‘de Groene Hel’ ideale omstandigheden voor uitgebreide testritten. “Onze workshop bij de Nordschliefe zorgt ervoor dat we prestatietesten efficiënter kunnen uitvoeren. Deze zijn in toenemende mate belangrijk in het segment van high-performance voertuigen. Hierdoor kunnen we de best mogelijke producten bieden, die de hoogst mogelijke prestaties leveren”, vertelt Andreas Pürschel, hoofd testen van Hankook Europa, in een persbericht.

Pürschel leidt in Hannover het testteam van de bandenmaker. Dit team is sinds 1997 werkzaam en specialiseert zich in OE-fittment voor Europese voertuigen. Ook heeft Hankook in 2017 de testlocatie ‘Technotrac’ in het Finse Ivalo geopend. Het bandenmerk stelt dat de nieuwe locatie bij de ring met bovengenoemde faciliteiten en zijn Hongaarse fabriek wordt geïntegreerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.