Hankook lanceert speciale EV-lijn
(Foto: Shutterstock)

Hankook lanceert speciale EV-lijn

Hankook lanceert in mei de Ion, zijn eerste bandenlijn, die speciaal ontworpen is voor EV’s.

Kenmerken van de nieuw ontwikkelde Ion zijn volgens de bandenmaker een verminderde rolweerstand, een verlaagd afrolgeluid en hogere duurzaamheid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor bestuurders van elektrische auto’s meer actieradius. De nieuwe bandenfamilie krijgt drie uitvoeringen in maten tussen 18 en 22 inch mee.  In Europa krijgen consumenten vanaf mei Ventus Ion S zomerbanden. Vanaf september komt daar ook de Winter i*cept Ion-winterband bij. Voor het winterseizoen De vierseizoenen-versie Ventus Ion A is bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt.  Verdere specifieke productontwerpen zitten volgens het merk nog in de pijplijn.

“De introductie van de nieuwe Ion-bandenserie speelt in op de stijgende vraag naar EV’s en de geschikte banden daarvoor. Met een verbeterde actieradius per batterijlading, helpt deze nieuwe generatie banden om de efficiëntie van EV’s in het dagelijks gebruik verder te optimaliseren”, vertelt Sanghoon Lee, president van Hankook Europa, in een persbericht.

Stevig en stil

De nieuwe Ion-banden moeten dankzij een reeks technische maatregelen aan de dagelijkse eisen voor EV-banden voldoen. Een voorbeeld hiervan is dat Hankook de hogere voertuigmassa van elektrische voertuigen compenseert met een groter draagvermogen. Zo gaan aramidevezels vervormingskrachten tegen die veroorzaakt worden door het bijzonder hoge koppel van elektrische voertuigen.  Ook het loopvlakmateriaal, een verbinding met een hoog aandeel natuurlijke hars, zorgt voor meer duurzaamheid en verminderde slijtage. Een ander bijzonder kenmerk van deze nieuwe verbinding is het hoge aandeel natuurlijke oliën. Dit moet de bandenfamilie een stuk duurzamer maken. Daarentegen moet het ook een positief effect op het aantal kilometers dat met de banden kan worden gereden hebben.

Een ander ontwikkelingsdoel van het bedrijf was om zo stil mogelijke banden te maken. De Hankook sound absorber-technologie in combinatie met het specifieke loopvlakprofiel van deze banden vermindert het geluid in het interieur. Het geluidsniveau kan volgens Hankook grofweg de helft lager zijn dan bij conventionele banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.