Hankook laat autonome voertuigen luchtloos rijden
(Foto: Hankook)

Hankook laat autonome voertuigen luchtloos rijden

Hankook heeft zijn nieuwste, luchtloze i-flex conceptband op de Consumer Electronics Show (CES) gepresenteerd in de Verenigde Staten. De band is in samenwerking met Hyundai tot stand gekomen.

Het i-flex-ontwerp moet voor betere schokabsorptie en draagvermogen zorgen, terwijl de luchtloze constructie de veiligheid verhoogt en de onderhoudskosten verlaagt. De bandenmaker stelt dat autonome mobiliteitsoplossingen in de toekomst al deze karaktereigenschappen vereisen en ziet de i-flex als mogelijke oplossing. De band heeft een 10-inch formaat en heeft daarnaast een diameter van 400 millimeter. De breedte bedraagt 105 millimeter. Hankook benadrukt dat door het gebrek aan lucht een lekke band tot het verleden behoort. Ook stelt de maker dat de band geen luchtdrukcontrole nodig heeft en daardoor geschikt is voor autonome voertuigen.

Om schokken op te vangen en zware lasten te kunnen dragen, is voor een honingraat-structuur gekozen. De meerlaagse spaken structureren de cel in drie dimensies voor een betere schokabsorptie. Bovendien zorgt een c-vormig concaaf loopvlakprofiel voor een maximaal contactoppervlak, wat moet bijdragen aan extra veiligheid op de weg. Het loopvlak neemt het karakteristieke honingraatontwerp van het bandlichaam over. Hankook werkt sinds 2010 aan niet-pneumatische bandentechnologie.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.