Hankook herziet zijn duurzaamheids-richtlijnen
(Foto: Shutterstock)

Hankook herziet zijn duurzaamheids-richtlijnen

Hankook heeft zijn GPSNR (Global Platform for Sustainable Natural Rubber) beleid herzien. In de nieuwe richtlijnen worden onderwerpen als mensenrechten, milieubescherming en transparant management verder bellicht.

De richtlijnen voor mensenrechten bestaan uit het beschermen van het recht op landgebruik voor inheemse volkeren en lokale gemeenschappen. Dit is gebaseerd op de Verklaring voor de Rechten van Inheemse Volkeren van de VN. Op het gebied van milieubescherming zijn preventie van ontbossing, waterverontreiniging door gebruik van chemicaliën en uitputting van bronnen gereguleerd. De bandenmaker stelt dat zowel het herstellen van natuurlijke bossen en ecosystemen, als het matigen van GHG-emissies hoofddoelen zijn. Hankook wil de meest geschikte kweekmethoden voor rubber ontwikkelen en kleine boeren aanmoedigen om passende scholing te doen. Het merk gaat zijn partners minimaal elke twee jaar beoordelen om te evalueren of ze zich houden aan het beleid.

“We weten dat we de manier waarop we werken opnieuw vorm moeten geven voor een duurzame toekomst en zaken moeten doen met alle belanghebbenden. We zijn toegewijd aan het volgen van wetten, levendigheid van gemeenschappen, en functionerende ecosystemen. Daarnaast willen we alle mensenrechten respecteren in het verwerven en produceren van natuurlijk rubber. Samen met onze partners van de toeleveringsketen gaan we helpen de kwaliteit van leven van de rubberboeren verbeteren. Dit terwijl we de kwaliteit van natuurlijk rubber verbeteren en de impact op het milieu te minimaliseren”, vertelt Sooil Lee, ceo van Hankook Technologie, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.