Hankook eerste montage op Audi SQ8 TDI

Audi rust haar nieuwe SQ8 TDI uit met Hankook banden als eerste montage. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Quattro
De Audi SQ8 TDI is de sportieve versie van de Q8-serie. Het is een vierdeurs SUV met een 435 pk-motor en permanente Quattro vierwielaandrijving. Hij zal worden uitgerust met de ultra-high-performance zomer- en winterprofielen Ventus S1 evo 3 SUV en Winter i*cept evo 2 SUV in de maten 285/45 R21 113 Y XL en V XL. In de toekomst zal een 22-inch zomerbandmaat volgen, de Hankook Ventus S1 evo 3 SUV in 285/40 R22.
Ventus S1 evo 3
Hankook banden worden al langer aks eerste montage geleverd op de Audi Q8.. De Ventus S1 evo 3 is gemaakt met ‘bead packing’, een speciaal soort nylon materiaal rondom de hiel van de band, dat de stevigheid van de zijwand vergroot. Het tweelaags karkas en het gebruik van aramide composietmateriaal vermindert de ongewenste toename van de afwikkelomtrek bij hoge tot zeer hoge snelheden (meer dan 300 km/h) met 60 procent vergeleken met eerder gebruikte stoffen.
Dit geeft de band een aanzienlijk betere stabiliteit bij het rijden en een langere levensduur als gevolg van minder genereren van hitte en blijft daarmee goede grip houden, zelfs bij extreme temperaturen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.