Hankook conceptbanden winnen Red Dot en IDEA 2015

Hankook conceptbanden winnen Red Dot en IDEA 2015

Hankook idea 2015Hankook ontvangt Red Dot en IDEA (International Design Excellence Award) onderscheidingen voor haar nieuwste generatie conceptbanden. Hiermee is het de eerste bandenfabrikant ooit die is onderscheiden met een Red Dot prijs in de categorie mobiliteit.
Conceptbanden
De conceptbanden van Hankook zijn in samenwerking met de Duitse universiteit van Pforzheim ontwikkeld. Dit resulteerde in de Boostrac gevolgd door de Alpike en hyBlade. Hiervan werd de conceptband Boostrac bij de Red Dot Award 2015 aangewezen als de “beste van het beste”, aldus Hankook. De Boostrac heeft een variabele loopvlakblokstructuur die waar nodig is, kan uitrekken waardoor de tractie verbetert. Deze band is in het bijzonder geschikt op steile hellingen en in ruige woestijnachtige omstandigheden. De Alpike is ontworpen met unieke expansiemogelijkheden aan de omtrek van de band, waardoor de bodemvrijheid in regio’s met veel sneeuw wordt vergroot. De hyBlade is voorzien van waterwielblokken en zijnoppen die voor een efficiënte afvoer van water zorgen en het sturen onder zware regenomstandigheden vergemakkelijken.
Ontwerpwedstrijd
De Boostrac, Alpike en hyBlade zijn het resultaat van een gezamenlijke ontwerpwedstrijd. Deze wedstrijd werd in 2014 als onderdeel van het ontwerpinnovatieproject, uitgeschreven door Hankook Tire en de Universiteit Pforzheim University onder het motto “Een grote uitdaging voor een grote kans”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.