Hankook conceptband op Opel GT

Hankook conceptband op Opel GT

Hankook presenteert haar futuristische conceptbanden, gebaseerd op een rolschaatsdesign, voor het eerst op het studiemodel Opel GT. De banden waren te zien op de Autosalon van Genève..

Wangen
Speciaal voor het studiemodel heeft Hankook speciale rode en zwarte banden ontwikkeld. De rode banden op de voorwielen accentueren het futuristische uiterlijk van het studiemodel van de sportauto. De wangen van de band en het ontwerp van het loopvlak volgen de lijnen en het futuristische uiterlijk van de carrosserie. Het portiermechanisme zorgt voor een goed zicht op de banden en vooral op het in het loopvlak geïntegreerde GT-logo.

Motoclub
De rode banden voor de voorwielen zijn vooral een herinnering aan de Opel Motorbike Motoclub 500, die in 1928 werd onthuld. De vloeiende rode “herkenningslijn” vormt een essentieel onderdeel van het studiemodel, waardoor de contouren van het GT Concept worden geaccentueerd en een opvallende gelijkenis met een pictogram heeft. Het prominente kleuraccent is mede mogelijk gemaakt door een speciale compound voor het loopvlak en de wangen, waarvoor alternatieve vulstoffen op basis van een witte kleur in plaats van op carbon black (zwartsel) werden gebruikt.

Het ontwerp en structuur van de conceptband zijn ondanks de rode en zwarte kleur gelijk aan de normale productiebanden. Ze hebben beiden dezelfde constructie. De maten van de conceptbanden komen ongeveer overeen met een conventionele bandenmaat van 225/40R18.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.