Hankook breidt Koreaanse cloud-samenwerking uit
(Foto: Hankook)

Hankook breidt Koreaanse cloud-samenwerking uit

Hankook en het ‘Korea Advanced Institute of Science and Technology’ (KAIST) breiden hun samenwerking uit. Beide partners gaan samen een open dataplatform bouwen. Als het platform af is, dan zal het gebruikt worden door de dochterondernemingen van Hankook.

Hankook gaat KAIST ondersteunen bij het maken van een virtuele testomgeving en het bouwen van een convergent datadeelplatform in de cloud. Dit platform wordt aangestuurd door het ‘KAIST College of Engineering.’ Het is de bedoeling dat dochterondernemingen van Hankook, zoals Hankook Tire, pilotprogramma’s gaan uitvoeren als het project af is. De programma’s die het nieuwe platform gaat gebruiken zijn Smart Life, Smart Factor en Smart Mobility. Hankook is op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden in diverse sectoren. Dit bestaat uit realtime analyse van verkeersdata op het gebied van milieu en het gebruik van rijopnamen en data die verzameld zijn bij verkeersongevallen. Op deze manier wil de bandenmaker zijn banden beter ontwikkelen.

“We willen een testplatform bouwen met de Metaverse (het samenkomen van de virtuele wereld en de werkelijkheid, red.). Hierdoor is het delen van data makkelijker en dat versnelt de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Dat zal ons in staat stellen om industriële trainingsprogramma’s ter plaatse aan te bieden. Dit biedt een uitgelezen kans voor universiteitsonderzoekers en betrokken bedrijven om op een niveau hoger te komen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen”, vertelt Dongman Lee, decaan van het ‘KAIST College of Engineering’, in een persbericht.

Eerdere samenwerking

Hankook en KAIST zijn al eerder samenwerkingen aangegaan. In 2019 richtte beide partijen samen het ‘HK-KAIST Digital Innovation Centre’ op. In dit centrum is sindsdien R&D uitgevoerd om digitale technologische vaardigheden te verbeteren. Afgelopen mei werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de bandenmaker en het instituut verlengd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.