Grupo Antolin presenteert hemelbekleding van gerecyclede banden
(Foto: Grupo Antolin)

Grupo Antolin presenteert hemelbekleding van gerecyclede banden

Grupo Antolin presenteert de eerste headliner-substraat die gemaakt is van afgedankte banden. De interieurmaker hoopt zo aan de vraag naar milieuvriendelijke interieurs te voldoen.

De headliner ziet eruit als een standaard model en presteert hetzelfde. Dit is mogelijk gemaakt door het materiële fabricageproces van partner BASF. Ongeveer de helft van de headliner is gemaakt van PU-schuim, bestaande uit gerecycled materiaal. “Ons volgende project met gerecycled PU-schuim onthullen we in 2022. Hiervoor gebruiken we hernieuwbare elektriciteit. Het is onze inzet om de productie van afval en emissies in al onze productieprocessen te verminderen”, vertelt Javier Blanco, duurzaamheidsdirecteur van Grupo Antolin, in een persbericht. De nieuwe headliner maakt deel uit van het Masterplan Duurzaamheid van het bedrijf.

Antolin’s Novaform-proces moet voor meer kwaliteit in auto-onderdelen van gerecycled materiaal zorgen.  Ook produceert het bedrijf in Europa bouwplaten van gerecyclede hemelbekledingen. Deze boards zijn in gebruik in zowel Europa, als Afrika en Zuid-Amerika.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.