GRI bouwt fabriek in Sri Lanka verder uit
(Foto: Shutterstock)

GRI bouwt fabriek in Sri Lanka verder uit

GRI vergroot zijn productiecapaciteit. De bouwwerkzaamheden aan de mengfabriek van het bedrijf in Mirigama, Sri Lanka, verlopen volgens schema. De faciliteit moet 200 ton per dag gaan produceren.

De bandenmaker heeft al 25 miljoen dollar (ongeveer 22 miljoen euro) en bouwt hier zes menglijnen van. Hiervan zijn er al twee operationeel. “We hebben een modern productiesysteem in deze fabriek geïntroduceerd met hightech machines uit Duitsland. Die gaan gebruikt worden voor mengen en malen”, vertelt Ananda Caldera, uitvoerend directeur van GRI, in een persbericht. “Bovendien gebruiken we ook een volledig geautomatiseerd poedertoevoersysteem voor carbon black. Zo kunnen er geen stofdeeltjes in de atmosfeer terechtkomen. Het is een geprogrammeerd en geautomatiseerd systeem dat volledig is afgesloten en is het eerste in zijn soort in Sri Lanka.”

De installatie van de andere vier menglijnen is momenteel bezig en de voltooiing hiervan staat gepland voor halverwege 2022. “Naarmate we onze productiecapaciteit voor banden vergroten, zullen we ook de mengcapaciteit voor zowel massieve als luchtbanden verbeteren”, stelt Caldera. De bandenmaker wil nu verder de focus op duurzaam produceren leggen. Daarom gaat GRI naar eigen zeggen maatregelen implementeren om te voorkomen dat stofdeeltjes uit het productieproces in de atmosfeer vrijkomen.

Schone energie

“We hebben verder het automatische weeg- en voersysteem geïnstalleerd, zodat we het poedermateriaal niet handmatig hoeven te hanteren”, aldus Caldera. GRI wil ook zonnepanelen op het dak van de fabriek te installeren. Zo kan de faciliteit met schone energie produceren. Bovendien maken alle machines in de faciliteit gebruik van motoren en aandrijvingen met variabele snelheden om efficiënt gebruik te maken van elektriciteit.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.