Goodyear ziet winst stijgen, omzet daalt

Goodyear ziet winst stijgen, omzet daalt

GoodyearGoodyear zag haar winst in het tweede kwartaal van 2016 stijgen met 5,2% tot 202 miljoen dollar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De bandenverkoop steeg met 2% tot 41,5 miljoen stuks. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.

Omzet nam af
De verkoop van banden voor de vervangingsmarkt steeg terwijl die van banden voor OE montage afnam. Over het eerste half jaar bedroeg de winst 386 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal nam de omzet af met 7% tot 3,8 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 4,2 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat was in het tweede kwartaal 531 miljoen dollar, minder dan de 550 miljoen dollar een jaar eerder. In het eerste half jaar van 2016 was het bedrijfsresultaat 950 miljoen dollar.

Verwachtingen
Goodyear meldt dat de resultaten zijn beinvloed door de ontmanteling van Goodyear in Venezuelea, de verkoop van de tweewielerbanden activiteiten in Noord Amerika en ongunstige wisselkoersen. CEO Richard J. Kramer zei in een toelichting voor geheel 2016 vast te houden aan de al eerder geuite verwachtingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.