Goodyear versterkt zijn Armor Max-assortiment
(Foto: Shutterstock)

Goodyear versterkt zijn Armor Max-assortiment

Goodyear brengt een nieuwe band in zijn Armor Max-assortiment uit. De Extreme Service Drive (ESD) is ontwikkeld om in extreme omgevingen te kunnen rijden.

De ESD is nu verkrijgbaar in de maten 11R22.5 H en 11R24.5 H. De loopvlakcompound is volgens de bandenmaker speciaal ontworpen voor zware constructie-, hout-, olie- en mijnbouwvoertuigen. Daarnaast moet hij bestand zijn tegen insnijdingen, spanen en scheuren en is hij duurzamer. “Hardwerkende beroepen zoals mijnbouw en constructie hebben een band nodig die zwaar terrein met vertrouwen kan doorstaan. De nieuwe Armor Max ESD levert daarom prestaties en duurzaamheid die wagenparken nodig hebben om de productiviteit in deze zware toepassingen te optimaliseren”, vertelt Jessica Julian, manager commerciële producten bij Goodyear Noord-Amerika, in een persbericht.

Een ander kenmerk van de ESD is een agressief en diep 32/32 loopvlakontwerp. Dit moet ophopingen modder en sneeuw verhelpen, waardoor de tractie verbetert op slechte ondergronden. Daarnaast moet een geoptimaliseerde loopvlakgeometrie ervoor zorgen dat de band minder vasthoudt. Een nieuw zijwandontwerp zorgt er verder voor dat kettingen boven de loopvlakblokken kunnen worden geplaatst, zodat slippen tegengegaan kan worden. De nieuwe Armor Max ESD-banden maken deel uit van Goodyear’s Total Mobility-platform. In dit pakket kunnen klanten zowel producten krijgen, als de beschikking hebben tot een servicenetwerk en compleet bandenbeheer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.