Goodyear vernieuwt zijn Eagle F1 voor EV’s
(Foto: Goodyear)

Goodyear vernieuwt zijn Eagle F1 voor EV’s

Goodyear heeft de nieuwe Eagle F1 Asymmetric 6 onthuld. Nieuwe technologieën moeten de algemene prestaties en geschiktheid voor elektrische auto’s verbeteren.

De nieuwe Eagle bouwt voort op de innovaties van zijn voorganger. Volgens de bandenmaker zijn de rijeigenschappen op nat wegdek verbeterd, maar rijdt de band tegelijkertijd sportief op droog wegdek. Hiervoor heeft de Eagle een adaptief contactvlak en geoptimaliseerde holte. Zo kan de band zich aanpassen aan de variaties in belasting, aldus de fabrikant. Onder normale rijomstandigheden heeft het contactvlak van de band een normale afdruk, maar dit wordt groter wanneer de bestuurder een extreme manoeuvre maakt. Hierdoor krijgt de bestuurder meer grip bij extreme manoeuvres.

Elke band in zijn assortiment is volgens Goodyear ‘EV-ready’, maar de Eagle is speciaal ontworpen met deze eisen in gedachten. Het ruisonderdrukkingspatroon resulteert volgens de maker in een reductie van één decibel, terwijl de nieuwe compoundtechnologie de rolweerstand vermindert.

De Eagle F1 Asymmetric 6 komt in Q1 van 2022, in 28 verschillende maten, op de markt. Daarnaast zegt het merk de rest van het jaar met extra maten aan te komen. Tegen 2023 moet de Eagle F1 Asymmetric beschikbaar zijn in 65 maten, van 17 tot 22-inch uitvoeringen. De eerste maten die in januari 2022 beschikbaar komen, bevatten een aantal populaire 17- en 18-inch-uitvoeringen. Daarna komen in februari en maart nog meer 17-, 18- en 19-inch-maten op de markt. In april wordt het assortiment dan uitgebreid naar 21-inch modellen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.