Goodyear vernieuwt zijn Amerikaanse OTR-assortiment
(Foto: Goodyear)

Goodyear vernieuwt zijn Amerikaanse OTR-assortiment

Goodyear introduceert zijn RT-3B, die is vernieuwd van hiel tot hiel. Het vernieuwde loopvlak presteert op verschillende ondergronden en is bedoeld voor laders en nivelleermachines.

Volgens de bandenmaker kunnen klanten met de vernieuwde banden tot zestig procent aan kosten besparen. Naast het verlengen van de levensduur van de band, moeten de banden ook tractie en gelijkmatige loopvlakslijtage bieden. De Goodyear RT-3B-vernieuwing is verkrijgbaar in de VS en Canada in twee maten: 20.5R25 en 23.5R25. Het merk stelt dat de RT-3B-vernieuwing meerdere voordelen heeft. Door een profieldiepte van 115 millimeter genereert de band weinig hitte en kan hij langer meegaan. Daarnaast zorgen nokken in de middenlijn en een open schouder voor tractie en snijweerstand

“We zijn altijd gericht op het leveren van hoge waarde en lage kosten voor onze OTR-klanten”, vertelt Loic Ravasio, directeur OTR bij Goodyear, in een persbericht. “De RT-3B is een substantiële toevoeging aan ons portfolio van vernieuwingen. Daarnaast biedt hij een optie voor operators om efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en het milieu te beschermen.” Goodyear vernieuwt OTR-karkassen sinds 1957 en heeft in North Bay, Ontario een speciale OTR-vernieuwingsfaciliteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.