Goodyear verkoopt 10% minder banden

Goodyear verkoopt 10% minder banden

In het tweede kwartaal daalde de bandenverkoop van Goodyear. In totaal verkocht de bandenproducent 37,4 miljoen banden, 10% minder dan in dezelfde periode van 2016. Dit blijkt uit het verschenen kwartaalverslag.

Vooral vervanging
De verkopen daalden vooral in EMEA (Europa, het Midden Oosten, Afrika) en Amerika. Het aantal verkochte vervangingsbanden daalde met 11 procent en het aantal original equipment banden met 8 procent.

Grondstofprijzen
Goodyear heeft in het tweede kwartaal van 2017 een omzet behaald van 3,7 miljard dollar, 200 miljoen dollar minder dan een jaar eerder toen dat nog 3,9 miljard dollar was. De winst was 147 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 202 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde van 531 miljoen in Q2 2016 naar 361 miljoen dollar in het laatste kwartaal. Oorzaak voor de daling zijn volgens Goodyear de duurdere grondstoffen en het lagere aantal verkochte banden. Deze daling wordt deels goedgemaakt door een verbeterde prijsmix en kostenbesparingen.

Door de daling heeft Goodyear de vooruitzichten voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht voor 2017 een bedrijfsresultaat van tussen 1,6 en 1,65 miljard dollar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.