Goodyear test sensoren op bussen in Ohio
(Foto: Sarta)

Goodyear test sensoren op bussen in Ohio

Goodyear en de Stark Area Regional Transit Authority (SARTA) gaan in Ohio samenwerken. De twee organisaties gaan intelligente bandensensoren en prototypebanden testen op Sarta’s vloot van waterstof-bussen.

De nieuwe banden maken gebruik van Goodyear’s TPMS Plus-sensoren om realtime gegevens over de bandencondities naar de Goodyear Sightline-mobiliteitscloud te sturen. Hierna analyseert de bandenmaker de gegevens met behulp van algoritmen en stuurt bij waar nodig is. De tests moeten Sarta in staat stellen om zijn vloot voor dagelijks openbaar vervoer in te zetten. Andere doelen van de tests zijn ook om operationele kosten te verlagen en de uitvaltijd van de vloot te verminderen. Daarnaast moeten de voordelen voor het milieu ook omhoog gaan.

Daarnaast test Goodyear één van zijn prototypes op de bussen van Sarta. De slijtage van het loopvlak, de rolweerstand en de levensduur van de band zijn hierbij belangrijk volgens het merk. De gegevens van deze tests dragen in de toekomst bij aan nieuwe bandenontwerpen voor EV’s. “Onze wetenschappers en ingenieurs zoeken voortdurend naar mogelijkheden om te experimenteren. Zo kunnen we ons denken verruimen en capaciteiten voor banden van morgen vergroten”, vertelt Johnny McIntosh, directeur van Goodyear’s ‘Integrated Solutions’-afdeling, in een persbericht. “Dit werk met Sarta gaat ons waardevolle gegevens opleveren over de manier waarop banden de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van het openbaar vervoer beïnvloeden.”

Testen

“Net als Goodyear, zet Sarta zich in voor de ontwikkeling en implementatie van duurzame transportoplossingen”, stelt Kirt Conrad, ceo van Sarta. “We zijn verheugd dat we een echte testomgeving kunnen bieden voor innovatieve technologie. Hiermee rijden onze dieselbussen zuiniger en krijgen onze waterstofbussen meer bereik.” Binnen de tests gaan tien Sarta-bussen dagelijkse gebruikt worden. De helft van de voertuigen zijn dieselbussen en vijf lopen op waterstof. Voorlopige tests tonen volgens beide organisaties al het potentieel aan van TPMS Plus aan. Dit manifesteert zich vooral  bij het voorkomen van uitval en het vebeteren van brandstofverbruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.