Goodyear stelt Thad Ewald aan als vicepresident strategie
(Foto: Goodyear)

Goodyear stelt Thad Ewald aan als vicepresident strategie

Thad Ewald is de nieuwe vicepresident strategie en ontwikkeling bij bandenfabrikant Goodyear. Ewald is vandaag begonnen en rapporteert aan uitvoerend vicepresident Darren Wells.

“Thad brengt aanzienlijke expertise in strategieontwikkeling met zich mee. Dit gaat het leiderschapsteam van Goodyear daarom helpen om onze langetermijnstrategie te sturen en groeimogelijkheden na te streven. Dat geldt voor zowel onze traditionele als opkomende activiteiten”, vertelt Wells, in een persbericht.

Voordat hij bij Goodyear kwam, was Ewald vicepresident, strategie en ontwikkeling voor diesel- en gasmotorenproducent Cummins. In die rol was Ewald verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wereldwijde strategie van het bedrijf. Daarnaast leidde hij het groeikantoor van het merk. Hierbij lag de nadruk op investeringen in nieuwe technologieën. Hieronder vallen zowel producten, diensten, als digitale bedrijfsinitiatieven. Eén van de initiatieven waar Ewald nauw betrokken bij was in zijn Cummins-tijd was een startup van het Amerikaanse bedrijf. Hiervan was het doel om de kennis in elektrische energie en waterstoftechnologie verder te ontwikkelen. Ook was hij verantwoordelijk voor joint ventures, overnames en desinvesteringstransacties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.