Goodyear start proeven Tesla’s

Goodyear start proeven Tesla’s

Goodyear gaat Tesloop, een mobiliteitsdienst tussen steden die gebruik maakt van Tesla’s, voorzien van draadloze sensoren in de banden om het bandenbeheer te verbeteren. Het gaat vooralsnog om een proef.

Exploitatie wagenpark
De sensoren meten en registreren voortdurend de temperatuur en druk van de banden. Die gegevens worden gekoppeld met andere gegevens van het voertuig. Hiermee wil Goodyear de totale exploitatie van het wagenpark verbeteren en voorspellen wanneer banden moet worden onderhouden of vervangen. Wanneer de voertuigen van Tesloop op stations worden opgeladen, onderhoudt en repareert Goodyear de banden, tijdens regelmatig geplande perioden van stilstand.

Autonoom
Tesloop werkt met een wagenpark van Tesla’s die gemiddeld tot 17.000 mijl per maand rijden. Goodyear werkt sinds januari 2017 samen met Tesloop om het effect van autonome technologieën op banden te onderzoeken.

“Nu het nieuwe mobiliteits-ecosysteem steeds meer vorm krijgt, ondernemen we stappen om gelijke tred te houden met het tempo van de technische veranderingen in de transportsector”, aldus Chris Helsel, chief technology officer bij Goodyear. “Hiermee ontwikkelen we innovaties voor banden die aansluiten bij de intelligentie van de voertuigen die erop rijden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.