Goodyear stapt in virtuele racewereld

Goodyear stapt in virtuele racewereld

Vooruitlopend op de start van het autosportseizoen na de lockdown door Corona, stapt Goodyear in de virtuele racewereld. Dit maakt de bandenproducent bekend.
Le Mans
Het eerste virtuele motorsportevenementen zijn de WTCR en de 24 uur van Le Mans, met Goodyear als sponsor. Deze zogeheten esports virtuele simulatorraces vinden plaats met simulatoropstellingen vanuit huis. Alle auto’s die deelnemen aan het zogeheten esports-kampioenschap van de serie zullen zijn voorzien van virtuele Goodyear banden.
Debuut
De races zullen op zondag 14 juni van start gaan. Dit zal het competitieve debuut markeren voor de Goodyear Eagle F1 SuperSport toerwagenband in de toerwagenraces, vooruitlopend op zijn eerste echte races later in het jaar. Ook wordt in het weekend van 13-14 juni de nieuwe Goodyear-branding getoond in de historische 24 uur van Le Mans. Deze ’24 Hours of Le Mans Virtual ‘is een esports-race die wordt gehouden op de datum die oorspronkelijk was toegewezen aan de 88e editie van de echte Franse endurance-klassieker. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.