Goodyear onthult TripleTube conceptband

Goodyear onthult TripleTube conceptband

Goodyear TripleTubeGoodyear heeft op de Autosalon van Genève de Triple Tube-conceptband gelanceerd. De band werd ontwikkeld door het Innovation Center van Goodyear in Luxemburg.
Luchtverdeling
De Triple Tube conceptband past de luchtverdeling aan op basis van de wegomstandigheden wat moet leiden tot verbeterde prestaties en veelzijdigheid. Hij maakt gebruik van een interne pomp die lucht verplaatst van de hoofdluchtkamer naar drie individuele luchtkamers. De meervoudige luchtkamers zorgen voor meer mobiliteit, omdat de bestuurder nog steeds verder kan rijden als er één kamer lek is. Verder kan de zijkant van de Triple Tube worden aangepast zodat deze past bij de ‘look en feel’ van de spaken en velg van de OEM-fabrikant.
Zelfrijdende auto
De compound van de Triple Tube-conceptband is ook volledig duurzaam en gemaakt met silica dat wordt gewonnen uit de as van rijstkaf, een technologie die al in 2014 door Goodyear werd aangekondigd.
Volgens Goodyear zou deze technologie gekoppeld kunnen worden aan toekomstige zelfrijdende auto’s door bijvoorbeeld de band de benodigde vorm te laten aannemen voordat hij een bocht neemt. Er ligt momenteel geen plan klaar om deze band op de markt te brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.