Goodyear onder 26 auto’s op Le Mans

Goodyear onder 26 auto’s op Le Mans

Goodyear-banden worden gemonteerd onder 26 auto’s die deelnemen aan de European Le Mans Series. Dit meldt de bandenproducent.

Twee klassen
Goodyear levert voor dit autosportevenement exclusief de banden voor de LMP2- en LMGTE-klassen. Tijdens de openingsronde van de European Le Mans Series (ELMS) zullen twee van de drie klassen exclusief Goodyear-banden gebruiken. De 4 Hours of Barcelona opent de European Le Mans Series-campagne van dit jaar , daarna zijn de endurance races op Red Bull Ring (Oostenrijk), Le Castellet (Frankrijk), Monza (Italië), Spa-Francorchamps (België) en Portimao (Portugal).

Exclusief
Vorig jaar leverde Goodyear banden aan elke auto in LMGTE en aan verschillende LMP2-teams. Dit jaar is Goodyear de exclusieve leverancier voor beide categorieën, evenals voor de LMP2-klasse in het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24 uur van Le Mans. In ELMS is LMP2 de topklasse die vecht voor de algemene overwinning.

In Barcelona hebben LMP2-teams toegang tot Goodyear’s A (zacht) en C (medium-plus) gladde compounds, evenals tussenbanden en natte banden in geval van regen. Vanaf de tweede ronde zal de C-spec-band worden gebruikt om de pariteit tussen ELMS en WEC te verzekeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.