Goodyear: omzet stijgt iets, winst stijgt fors

Goodyear: omzet stijgt iets, winst stijgt fors

Goodyear heeft in het derde kwartaal van 2018 een licht hogere omzet en een fors hogere winst geboekt. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag over het derde kwartaal van dit jaar.
Tirehub LLC
De omzet steeg licht tot 3,93 miljard dollar en de winst steeg tot 351 miljoen dollar, een verdrievoudiging van de winst in 2017 (129 miljoen dollar). Volgens Goodyear was deze forse stijging het gevolg van de integratie van TireHub LLC, een bandendistributeur met wie het bedrijf in het derde kwartaal een joint venture aanging. Zonder deze integratie zou de winst zijn uitgekomen op 163 miljoen dollar, iets lager dan in 2017 (177 miljoen dollar).
De verkoop van OE banden in Noord-Amerika en het EMEA-gebied was in het derde kwartaal 4 procent lager dan een jaar eerder en de verkoop van vervangingsbanden steeg met 2 procent.
In de eerste negen maanden groeide de omzet naar 11,6 miljard dollar, 2,6 procent hoger dan dezelfde periode 2017.. De winst kwam uit op 583 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 442 miljard dollar. Zonder de joint-venture zou de winst zijn gedaald naar 434 miljoen dollar.
Verwachtingen
Voor het gehele jaar 2018 heeft Goodyear haar verwachtingen iets naar beneden bijgesteld. Als reden noemt de bandenfabrikant de forse concurrentie, hogere grondstofkosten, negatieve valuita-effecten, de zwakke economie in China en de economische volatiliteit in Brazilie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.