Goodyear nieuwe OE-partner Renault Mégane
(Foto: Goodyear)

Goodyear nieuwe OE-partner Renault Mégane

Goodyear gaat de Renault Mégane E-Tech Electric OE van banden voorzien. De nieuwe Renault krijgt beschikking tot vijf verschillende banden.

De E-Tech krijgt Goodyear’s Efficientgrip Performance 2 in de zomeruitvoering, met maat 195/60R18 mee. Daarnaast is de Efficientgrip Performance gekozen voor de grotere 215/45R20-specificatie, dankzij een rolweerstand van 5,7 kg/t en stuurprestaties. Op het gebied van vierseizoenenbanden zijn beide maten als Vector 4Seasons Gen-3 verkrijgbaar. Volgens de bandenmaker betekent dit dat ongeveer driekwart van de E-Tech Electrics af fabriek Goodyears meekrijgen. Het Amerikaanse bandenbedrijf levert de Efficientgrip Performance ook als OE-montage op de Renault Captur en de Eagle F1 Asymmetric 3 aan de Espace.

Alle banden die die de elektrische Megane’s krijgen hebben een ‘R’-markering op de zijwand. Dit betekent dat ze goedgekeurd zijn door Renault. Daarnaast dragen ze ook een Goodyear’s Electric Drive Technology (EDT)-markering. Dit logo staat op de zijwanden van elke Goodyear OE-band die is ontworpen voor elektrische voertuigen. Daarom moet de markering duidelijk maken dat hij de hogere eisen van EV’s aankan.

EV-ontwikkeling

De Efficientgrip Performance is volgens Goodyear de ideale zomerband voor EV’s, vanwege de lage rolweerstand en grip op nat wegdek. Daarnaast moet hij ook kortere remafstanden bieden. De Efficientgrip Performance 2 is in alle eerdergenoemde categorieën doorontwikkeld. Zo is de kilometrage hoger en de remafstand korter. De Vector 4Seasons Gen-3 is geschikt voor alle seizoenen en is ontworpen om het hele jaar door te blijven presteren. Daarom moet de Vector zich vooral onderscheiden met zijn prestaties op nat, droog en sneeuwachtig terrein.

“Onze Efficientgrip Performance- en Vector 4Seasons-reeksen zijn beproefde banden, die toonaangevende fabrikanten als OE-montage gebruiken. Daarom zijn we verheugd dat Renault ze ook heeft geselecteerd voor zijn nieuwe Mégane E-Tech Electric. Goodyear-banden zijn de voorkeursband voor een aantal elektrische voertuigen. In 2021 waren meer dan 80 procent van onze OE-nominaties voor EV’s of hybrides. We zullen blijven samenwerken met fabrikanten om hen te helpen de volgende generatie elektrische, ICE- en hybride voertuigen te ontwikkelen”, vertelt Hans Vrijsen, directeur OE-consumentenbanden bij Goodyear Emea, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.