Goodyear: minder omzet, meer winst

Goodyear: minder omzet, meer winst

GoodyearGoodyear heeft in het tweede kwartaal van 2014 een omzet geboekt van 4,7 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 4,9 miljard dollar.
Kwartaalverslag
Dit blijkt uit het gepresenteerde verslag over het tweede kwartaal.. In dit kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat 460 miljoen dollar, 7 procent meer dan een jaar eerder. Vooral Europa, Afrika en het Midden-Oosten lieten een groei zien. De winst bedroeg 213 miljoen dollar; in 2013 was dat nog 181 miljoen dollar.
Groei vervangingsbanden
In het tweede kwartaal werden er 40,6 miljoen banden geproduceerd, 3 procent meer dan in dezelfde periode van 2013. De vervangingsbanden lieten een groei zien van 6 procent, de productie van  OE banden een daling van 4 procent.
In het eerste half jaar bedroeg het bedrijfsresultaat 833 miljoen dollar, 14 procent meer dan vorig jaar. De omzet bedroeg 9,1 miljard dollar, 6 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal geproduceerde banden kwam uit op 80,6 miljoen, 2 procent meer dan een jaar eerder. De productie van vervangingsbanden pluste 4 procent; die van OE banden daalde met 3 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.