Goodyear maakt carbon black groen met biomethaan
(Foto: Shutterstock)

Goodyear maakt carbon black groen met biomethaan

Goodyear heeft een samenwerkingsovereenkomst en een intentieverklaring getekend met Monolith. De deal betreft de ontwikkeling en het mogelijke gebruik van carbon black geproduceerd uit (bio)methaan.

De bandenmaker gaat gebruikmaken van een plasma gebaseerd methaanpyrolyseproces voor zijn carbon black. “Onze samenwerking met Monolith is een voorbeeld van hoe we duurzame materialen gebruiken in producten, die zorgen voor een betere toekomst”, vertelt Chris Helsel, vicepresident global operations bij Goodyear, in een persbericht. Het Amerikaanse merk stelt dat er genoeg milieuwinst te behalen valt bij de productie van carbon black. Een typische consumentenband bestaat namelijk voor 15-20 procent uit carbon black. Het op plasma gebaseerde proces van Monolith maakt gebruik van hernieuwbare elektriciteit om de pyrolyse van methaan te voltooien. Het proces moet daarna een output van alleen carbon black en waterstof opleveren.

“We zijn vereerd om samen te werken met bedrijven zoals Goodyear. We zijn ook benieuwd welke vooruitgang deze samenwerking in de bandenindustrie gaat brengen”, stelt Rob Hanson, medeoprichter van Monolith. Het bandenmerk stelt dat een levenscyclusanalyse van een derde partij laat zien dat de technologie van Monolith het potentieel heeft voor een koolstof neutrale tot koolstof negatieve impact. Om dit te bereiken zou een overstap van aardgas naar biomethaan nodig zijn.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.