Goodyear levert banden Cupra Formentor VZ5
(Foto: Goodyear)

Goodyear levert banden Cupra Formentor VZ5

Goodyear gaat de banden leveren voor de Cupra Formentor VZ5. De meest krachtige auto van het Spaanse merk krijgt standaard Eagle F1 Supersport UUHP banden mee.

De Eagle F1 Supersport banden onder de Formentor komen in de maat 255/35R20 en dragen het label UUHP (ultra ultra high performance). Volgens de Amerikaanse bandenmaker zorgt dit ervoor dat de handling in alle omstandigheden goed is en de remweg klein is. Het bandenmerk laat ook weten dat band over een periode van achttien maanden speciaal voor de Formentor is ontwikkeld. Een gesloten buitenpatroon moet ervoor zorgen dat de algemene prestaties, met de nadruk op het nemen van bochten, verbeterd is. Verder zorgt een stijve zijwand ook voor betere handling en stabiliteit.

Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA: “We zijn blij dat bestuurders van de Cupra Formentor VZ5 zullen profiteren van de prestaties van de Goodyear Eagle F1 Supersport. We hebben nauw samengewerkt met Cupra om de band te perfectioneren volgens hun eisen. Het feit dat ze Eagle F1 Supersport hebben gekozen voor hun vlaggenschipauto is een bewijs van de prestatiekenmerken van de band”, vertelt Hans Vrijsen, Managing Director Consumenten bij Goodyear, in een persbericht.

Sportief

De Formentor VZ5 is het vlaggenschipmodel van Cupra. Met een 5-cilinder lijnmotor die 390 pk produceert is het tevens het krachtigste model ooit van het Spaanse merk. Cupra is van plan om van de VZ5 uitvoering 7.000 stuks te bouwen. De Formentor is echter niet de enige samenwerking tussen Goodyear en Cupra. De Amerikaanse bandenmaker levert namelijk ook de banden voor Pure ETCR. Dit is het eerste, volledig elektrische kampioenschap, waar touringcars van verschillende merken mogen meerijden. En verder werkt Goodyear ook met Cupra bij WTCR (World Touring Car Cup) samen. In beide competities levert het bandenmerk de Eagle F1 Supersport. Bij Pure ETCR is dit aan de ‘Cupra e-Racer’ en bij de WTCR aan de ‘Cupra León Competición.’

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.