Goodyear koopt Ventech Systems

Goodyear koopt Ventech Systems

Goodyear koopt Ventech Systems GmbH, een Duits bedrijf dat innovatieve apparatuur levert voor geautomatiseerde controle van bandenspanning, bandenprofiel en gewicht van het voertuig.

Samenwerken
Nu nog is Ventech Systems eigendom van het Duitse Grenzebach Maschinenbau GmbH. Goodyear Proactive Solutions werkt al jaren samen met dit bedrijf om data en analyses te integreren in Goodyear’s fleet management solutions. De aankoop kan daarom worden gezien als een logische aanvulling op Goodyear’s service verlening.

Onderhoud truckbanden
Reden voor de overname is dat truckbanden onderhoud een belangrijke activiteit is voor wagenparkenbeheerders. Vorig jaar lanceerde Goodyear haar nieuwe service Goodyear Proactive Solutions voor wagenparkbeheerders om de veiligheid te vergroten, het brandstofverbruik te verlagen en ondersteuning te bieden bij de digitale transformatie van hun wagenpark.

De acquisitie van Ventech Systems moet het dienstenportfolio van Goodyear Proactive Solutions verder uitbreiden. De formele-juridische afwikkeling van de deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal plaatsvinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.