Goodyear introduceert band voor zelfrijdende auto

Goodyear introduceert band voor zelfrijdende auto

Goodyear IntellGrip UrbanGoodyear heeft tijdens de Autosalon van Genève de IntellGrip Urban geintroduceerd, een conceptband voor de toekomstige generatie elektrische, zelfrijdende deelauto’s in stedelijke gebieden.

Fleetoplossingen
De Goodyear IntelliGrip Urban conceptband wil meer veiligheid en efficiëntie bieden met fleetoplossingen voor zelfrijdende elektrische auto’s. De band is vooral bestemd voor voertuigen voor de steden van de toekomst, met een maximale inzetbaarheid en energie-efficiëntie. “Hiermee moeten aanbieders van mobiliteitsdiensten hun klanten een betere mobiliteit kunnen bieden”, zo zei Jean-Claude Kihn van Goodyear EMEA.

Sensoren
De IntelliGrip Urban heeft Sensor-in-Tire-technologie (met sensoren in de band). Hierdoor kan de band communiceren met zelfstandige auto’s en de veiligheid van de passagiers vergroten door snelheid, rem- en rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. De IntelliGrip Urban heeft een hoge en smalle vorm, wat de rolweerstand van de band vermindert en de energie-efficiëntie vergroot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.