Goodyear geeft naam aan Europese truckrace
(Foto: Shutterstock)

Goodyear geeft naam aan Europese truckrace

Goodyear wordt titelsponsor van het Europese truck racing kampioenschap. De serie heet voortaan Goodyear FIA European Truck Racing Championship (ETRC).

De bandenmaker is sinds 2016 een officiële partner van de competitie en levert hiervoor speciaal ontwikkelde truckracebanden. De benoeming tot titelsponsor komt op hetzelfde moment als de verlenging van het bandenleveringscontract tot en met seizoen 2024. De financiële voorwaarden van de nieuwe deal zijn niet bekendgemaakt.

Tijdens het driejarige titelpartnerschap wil het bandenmerk nauw samenwerken met de European Truck Racing Association (ETRA) om duurzame technologieën te introduceren. Hierbij valt te denken aan technologieën die brandstofefficiëntie en de ontwikkeling van lage emissies van de bandenfabrikant promoten.

“Onze samenwerking leidt tot een duurzamer kampioenschap. We kijken ernaar uit om de FIA ETRC te ondersteunen met dit doel en hen te voorzien van onze nieuwste bandentechnologie”, vertelt Maciej Szymanski, marketingdirecteur Europa bij Goodyear, in een persbericht.

Duurzaamheid

Goodyear is ook van plan om zijn commerciële bandenactiviteiten tijdens de competitie te promoten. Daarom heeft de bandenmaker een Goodyear Total Mobility consumenteninformatiecampagne bedacht. Deze verschijnt op alle acht ETRC-raceweekenden. Daarnaast is de campagne terug te vinden in verschillende grote steden en beurzen. Het merk denkt dat slimme tools, zoals zijn geautomatiseerde bandenspanning en profieldieptemonitoring, de ritten van chauffeurs en operators efficiënter en duurzamer kan maken.

ETRC laat niet alleen vrachtwagens van 3,5 ton met elkaar racen in heel Europa, maar biedt ook een ontwikkelingsplatform voor duurzaamheid. Zo is de competitie de eerste die gebruikmaakt van volledig hernieuwbare HVO biodiesel. Het kampioenschap bestaat dit jaar uit acht raceweekenden, met vier races per weekend, op circuits in acht Europese landen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.