Goodyear Dunlop: Bandenlabel zorgt voor meer transparantie

Goodyear Dunlop: Bandenlabel zorgt voor meer transparantie

40 procent van de fleetowners laat haar voertuigen rijden op energiezuinige banden. Dit blijkt uit onderzoek van Goodyear Dunlop. Volgens het bedrijf zal het bandenlabel een sleutelpositie gaan innemen in zuiniger rijden in Europa: “Dit betekent dat meer dan de helft van de bedrijfsauto’s in Europa onnodig veel brandstof verbruikt.” Volgens Goodyear zal het bandenlabel fleetowners bewust maken van het belang van energiezuinige banden die ook de CO2-emissie helpen terugdringen.
Het Goodyear Dunlop onderzoek maakt deel uit van de Europese brandstofbesparing campagne, die het bedrijf presenteerde op haar symposium in Brussel in januari. Doel van dit evenement was om een debat te starten over de behoefte aan brandstofbesparing in de transportsector.
Goodyear Dunlop’s onderzoek is uitgevoerd onder 400 Europese fleetmanagers. Volgens Boris Stevanovic, marketing director Truck Tyres bij Goodyear Dunlop EMEA, is een reden hebben fleetmanagers nog niet gekozen voor energiezuinige banden omdat nog niet duidelijk is hoe banden presteren. “Het bandenlabel zal de transparantie vergroten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.