Goodyear doet aanbevelingen voor groen transport

Goodyear doet aanbevelingen voor groen transport

Goodyear presenteerde het witboek “Mobiliteit van de Toekomst: Slimme wagenparken en de toekomst het vrachtvervoer over de weg”.
Witboek
De belangrijkste bevinding van het witboek is dat toezichthouders nog meer richtinggevend zouden kunnen zijn m.b.t. de toekomst van het vrachtvervoer over de weg. Het Goodyear Witboek bevat nieuwe onderzoeksresultaten en geeft bruikbare aanbevelingen aan Europese en nationale beleidsmakers. Deze moeten een zuiniger wagenpark stimuleren en het Europees bandenlabel verder promoten.
Vrachtvervoer
Het onderzoek dat in opdracht van Goodyear werd uitgevoerd, geeft aan dat de sector voor vrachtvervoer over de weg investeert in de toekomst: 53% van de wagenparkbeheerders is voorstander van meer financiële prikkels voor groenere voertuigen en voor wagenparken die investeren in brandstofefficiënte banden (60%). Een op tien wagenparkbeheerders zegt dat de impact van regelgeving een van de twee belangrijkste uitdagingen is voor het wegvervoer als geheel. Bijna drie op de vier (74%) van de fleet managers is van mening dat de vermindering van de belastingen op brandstoffen een positief effect zal hebben en 72% ondersteunt investeringen in het wegennet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.