Goodyear komt met nieuwe banden voor elektrische auto’s
(Foto: Goodyear)

Goodyear komt met nieuwe banden voor elektrische auto’s

Goodyear heeft de nieuwe Goodyear Electricdrive-vierseizoenenband en twee nieuwe maten voor zijn performance-editie, de Electricdrive GT, uitgebracht.

De nieuwe Electricdrive komt met een garantie van 96.000 km (60.000 mijl). Daarnaast heeft hij een V-snelheidsclassificatie en is verkrijgbaar in de maten 215/50R17 95V XL en 215/55R17 94V SL. De allseason band is volgens de bandenmaker voor touring sedans en crossovers bedoeld. Hier vallen bijvoorbeeld de Nissan Leaf, Chevrolet Bolt en Volt en de Kia Niro EV. “Goodyear blijft gefocust op het aanbieden van innovatieve producten en technologieën voor het EV-segment en om bestuurders de kwaliteit, prestaties en verbeterde loopvlakkleding te bieden die ze van onze merken verwachten”, vertelt Michiel Kramer, directeur marketing bij Goodyear, in een persbericht.

Goodyear’s Electricdrive-banden zijn ontworpen met het zwaardere laadvermogen van EV’s in gedachte. Daarnaast zijn ze voorzien van Soundcomfort-Technologie die is ontworpen om het geluidsniveau van het interieur van voertuigen te verminderen. De nieuwe EV-band heeft ook een gespecialiseerde loopvlakcompound voor tractie in alle seizoenen en een lange levensduur van het loopvlak. Verder moet een asymmetrisch loopvlakpatroon voor een verbeterde handling op nat of droog wegdek zorgen.

GT

De Electricdrive GT kwam oorspronkelijk in december 2021 op de markt en krijgt nu twee nieuwe maten. “De toevoeging van de nieuwe Electricdrive GT-maten stelt ons in staat te voldoen aan de unieke behoeften van meer bestuurders van elektrische voertuigen met hoogwaardige, prestatiegerichte Goodyear-producten”, vervolgt Kramer. De GT wordt geleverd met een levenslange beperkte garantie van 64.000 km (40.000 mijl) en heeft een W-snelheidsclassificatie. Hij is nu verkrijgbaar in de maten 255/45R19 104W XL, 235/45R18 98W XL en 235/40R19 96W XL.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.