Goodyear Blimp keert terug naar Europese autosport

Goodyear Blimp keert terug naar Europese autosport

Ongeveer 35 jaar na de laatste race in Europa zal deze zomer opnieuw de Goodyear Blimp te zien zijn tijdens Europese autosportevenementen. Dit laat Goodyear weten.
Ambassadeur
De Goodyear Blimp is als icoon al bijna een eeuw een ambassadeur van het merk. Hij is aanwezig bij historische sport- en culturele evenementen, waaronder de Nascar-races in de Verenigde Staten. De terugkeer van de Blimp in Europa markeert de terugkeer van Goodyear naar de Europese en internationale autosport. Het bandenmerk zal weer te zien zijn bij de 24 uur van Le Mans en het WTCR World Touring Car Cup 24 uur raceweekend van de Nürburgring.
Zeppelin luchtschip
De Goodyear Blimp die in Europa actief is, is een Zeppelin NT semi-rigide luchtschip van het merk Goodyear. Dit model is momenteel het grootste halfstijve luchtschip ter wereld, met een lengte van 75 meter, een breedte tot 19,5 meter en een hoogte van 17,4 meter. Het is hetzelfde model als de drie Goodyear Blimps die door Goodyear in de Verenigde Staten worden beheerd. Deze Blimps worden vaak gezien tijdens grote sportevenementen, zoals Nascar, waarvoor Goodyear de exclusieve bandenleverancier is, NBA-games, American College Football-games en PGA-golfevenementen.
In Europa was de Goodyear Blimp tussen 1972 en 1986 te zien tijdens de 24 uur van Le Mans, de Duitse Grand Prix en de Franse Open, eb ook belangrijke culturele momenten waaronder twee Britse koninklijke bruiloften.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.