Fors lagere winst voor Goodyear

Fors lagere winst voor Goodyear

Goodyear Tire & Rubber heeft de winst in bet derde kwartaal flink zien dalen. Dit blijkt uit het verslag over het derde kwartaal van 2012.
In dit kwartaal was de winst 110 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 161 miljoen dollar. De omzet bedroeg 5,3 miljard dollar, 13 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkochte banden bedroeg in totaal 41,8 miljoen, 12 procent minder dan dezelfde periode 2011, vooral door lagere volumes in Europa. De winst per band steeg met 5 procent, volgens Goodyear door een verbeterde prijsmix.
Goodyear verwacht dat in het vierde kwartaal 2012 het aantal verkochte banden opnieuw lager zal zijn dan dezelfde periode 2011, en wel met 3 tot 5 procent. Men verwacht dat de kosten van grondstoffen voor het vierde kwartaal 10 procent zullen dalen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, maar voor het hele jaar 2012 verwacht Goodyear toch nog per saldo een stijging van de grondstofkosten vergeleken met 2011. Ook verwacht Goodyear voor Europa een verdere verslechtering voor de bandenmarkt: 6-10 procent voor de vervangingsmarkt en 5-9 procent voor de OE-markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.